×

Appelen Roes

OP SMAAK GEPLUKT in Oud-Raveldonk

In een wereld waarin alles alleen maar goedkoper, sneller en efficiënter lijkt te moeten, ontstaan er steeds meer rustpunten waar mensen kwaliteit, smaak en rust ontdekken. Bij Roes sluiten we ons bij dat idee aan.

In onze 27 hectare boomgaarden kweken wij appels, peren en kersen. Zo zijn er wel meer. Wat ons bijzonder maakt is hoe wij het fruit plukken. We zouden dat massaal kunnen doen, industrieel, op het moment dat het ons het beste uitkomt of als we personeel ter beschikking hebben.

Wij doen het anders. Bij Roes plukken we het fruit wanneer het op het toppunt van zijn smaak is. Dat houdt in dat niet elke appel op hetzelfde moment wordt geplukt, zelfs niet als ze naast elkaar hangen. Dat is intensiever, vergt meer aandacht van de plukker, meer vakkennis van de teler. Wat je ervoor terugkrijgt is echter een ongeëvenaarde smaak.

Soorten

Elke fruitsoort kent een ander plukmoment en smaakhoogtepunt. Daarom zorgen wij voor een goede mix van aanplantingen zodat we zo lang mogelijk topfruit kunnen aanbieden. Bij Roes ervaar je meer smaakseizoenen waarbij je telkens het beste fruit van het moment kunt ontdekken.

Door op deze manier te werken brengen wij een extra bijdrage aan Oud-Raveldonk zodat mensen extra kunnen genieten van appelen, peren en kersen.

Contactgegevens

Steenweg op Sevendonk 95
2360  Oud-Turnhout

roes@telenet.be

Afbeeldingen

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.