×

Bart Dickens & Isabel Proost

Ons melkveebedrijf bestaat al vele jaren. Het werd opgericht door de grootvader van Bart, en ook nu nog wordt er met evenveel liefde voor het beroep gewerkt. Het bedrijf telt ongeveer 115 melkkoeien en uiteraard ook jongvee. De bedoeling is om te groeien naar maximaal 150 melkkoeien, om zo een efficiƫnt maar kleinschalig familiebedrijf te blijven.

Al onze melkkoeien worden 's morgens en 's avonds gemolken in een 24-stands melkstal. We winnen hun ruwvoer zelf, waardoor we het melken in het voor- en najaar combineren met het zaaien en oogsten op onze velden. Hierdoor zijn het heel intensieve periodes!

Daarnaast vraagt ook ons gezin heel wat van onze aandacht, met vier kinderen tussen 4 maanden en 18 jaar oud. Toch zouden we ons leven niet kunnen inbeelden zonder onze koeien. Voor ons is niet op vakantie kunnen gaan, echt geen opoffering. Wij zijn tevreden met een dagje uit, waarna we 's avonds weer naar onze dieren kunnen terugkeren.

Contactgegevens

De Lusthoven 84
2370  Arendonk

bartdickens@hotmail.com

Afbeeldingen

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oud-raveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Word ook zeker lid van onze Facebookgroep. Daar ontmoet je de boeren uit Oud-Raveldonk en kan je hen al je vragen stellen.

Koplopers ARO is een project van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk.

Met steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.