×
Info voor landbouwers

Doe mee: vertel je verhaal of blijf op de hoogte van onze initiatieven!

Klik op het icoontje uiterst rechts bovenaan om meer video's te bekijken (deelnemende boeren, Griet Van Olmen, Margriet Hermans, ...)

 

Boer jij ook in Oud-Turnhout, Ravels of Arendonk?

Dan ben jij, net als wij, een rasechte Oud-Raveldonkenaar. Met jouw unieke bedrijf lever je een belangrijke bijdrage aan onze streek.
We delen dezelfde passie maar we pakken onze job allemaal anders aan. En dat is prima. Jij baat je boerderij op jouw eigen manier uit. Daar heb je goede redenen voor.

Maar weten je buren dat wel?
Waarschijnlijk niet ... De landbouw is immers een enorm diverse en complexe sector. En die volledig begrijpen is moeilijk als je er niet midden in zit. Maar gezien de volledige maatschappij van ons afhankelijk is en onze activiteiten een grote impact hebben op onze dorpen, heeft iedereen wel een eigen mening over de manier waarop we te werk gaan. En daar loopt het soms wel eens onnodig fout.

Daarom is het zo verschrikkelijk belangrijk om onze streekgenoten te informeren over wat we doen en waarom.
Negativiteit, onrealistisch lage voedselprijzen, protest bij bouwaanvragen, ergernis over onvermijdbare kleinigheden, ... Als we vertellen waarom elk van ons de dingen op zijn of haar unieke manier aanpakt, zouden we zeker en vast op extra begrip kunnen rekenen.
 

 

Met een groeiende groep landbouwers, tonen wij hoe er geboerd wordt in onze streek.

We gaan zelf communiceren over het nut van land- en tuinbouw, voordat anderen foutieve boodschappen de wereld insturen. Samen, maar in onze eigen woorden, vertellen we aan onze omgeving hoe we elke dag opnieuw:

Het fijne leventje in Oud-Raveldonk zou er nooit geweest zijn zonder de landbouw. En wie dat nog niet beseft, brengen we daar nu van op de hoogte via onze website, social media, persberichten, ...

 

 

Mag wel eens geweten zijn hoe waardevol jouw werk is? Help dan mee op je eigen tempo!

Het project Oud-Raveldonk is ook van jou. We nodigen je dan ook uit om mee te werken. Je kiest zelf hoe ver je daarin wil gaan.

 

Zie je het niet zitten om zelf in actie te schieten?

Op volgende manieren kan je ons met een minimum aan moeite verderhelpen.

 1. Laat ons weten dat je op de hoogte wil blijven. Stuur een mailtje met je contactgegevens naar info@oud-raveldonk.be.
 2. Word lid van onze Facebookgroep. Daar kunnen de inwoners van onze gemeenten hun vragen stellen over landbouw. Antwoorden mag, maar moet niet. Je kan ook gewoon de gesprekken volgen.
 3. Ideeën? Nuttige weetjes om te delen met onze buren? Laat het ons weten via info@oud-raveldonk.be.
 4. Vertel het verder!
  • Ken je nog andere landbouwers die een mooi verhaal te vertellen hebben of willen bijleren over communicatie? Laat hen dan zeker even weten dat ook zij vanaf nu als Oud-Raveldonkenaar door het leven gaan. Geen tijd? Bezorg dan hun gegevens via info@oud-raveldonk.be.
  • Vertel je buren over Oud-Raveldonk en wijs hen de weg naar onze Facebookgroep en website.

 

Wil je jouw verhaal vertellen of persoonlijk met ons kennis maken?

Wij geven je graag meer uitleg over Oud-Raveldonk en staan je bij indien je over je stiel wil communiceren. Indien je het wenst, helpen we je om jouw unieke verhaal bloot te leggen en - op jouw tempo - te vertellen. Uiteraard krijg ook jij dan een plaatsje op onze website en social media-kanalen.
Neem contact met ons op (via info@oud-raveldonk.be) en we spreken verder af!

 

De Koplopers

Oud-Raveldonk is een onafhankelijke, feitelijke vereniging van een enthousiaste groep boeren uit Oud-Turnhout, Ravels en Arendonk. Deze koplopers bepalen de lijnen, wisselen ideeën uit en zetten initiatieven op poten. Sinds 2018 volgen zij opleidingen en doen ze ervaring op rond storytelling, het vertellen van je verhaal. Zij brengen naar buiten hoe ze bijdragen aan de maatschappij op vlak van voeding, werkgelegenheid, fauna en flora. Bovendien helpen ze ook andere landbouwers verder die actief willen communiceren.

Alle Oud-Raveldonkse boeren die zich actief engageren in dit project zijn zeer welkom om de Koplopers te vervoegen. 

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

 • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
 • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
 • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
 • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.