×

Voedsel

Producten uit Oud-Raveldonk? Die belanden recht van het veld op jouw bord ... of vullen miljarden magen wereldwijd.

Een regio die zo vruchtbaar en productief is als de onze, kom je in Vlaanderen - en zelfs in Europa - maar zelden tegen. We kunnen onmogelijk schatten naar het aantal mensen dat we voeden. Maar gezien je in Oud-Raveldonk heel wat grote boerderijen vindt, durven we gerust van miljarden spreken. Kiezen voor een intensief en efficiënt bedrijf, doet een boer niet zomaar. De cijfers moeten kloppen en de druk om het rekensommetje rond te krijgen is enorm. Enkel zo lukt het om voldoende producten aan een voordelige prijs in de rekken te krijgen.

Door op grotere schaal werken, maak je een verschil in het leven van heel veel mensen. Maar je producten verdwijnen wel vaak in de anonimiteit. Daarom bieden een aantal collega's hun zuivel, fruit, vlees,... enkel lokaal - via de korte keten - aan. Deze manier van boeren is arbeidsintensief en vaak kostelijk, maar er staan een ongeëvenaarde smaak en versheid tegenover.

Hoe ze hun bedrijf ook vormgeven, in het lekkers van al onze boeren kan je het fijne leven in Oud-Raveldonk echt proeven. En dat maakt ons, landbouwers, fier. Fier op het werk dat we dag in, dag uit verrichten. Fier op het eten dat we onze buren kunnen aanbieden. Fier op de vele mensen die, ook ver buiten de grenzen van onze streek, vertrouwen op onze topproducten.

Zelf proeven?
Slurp van een fris glaasje melk, snoep heerlijke tomaatjes, zet je tanden in een knapperig stuk fruit of vul je barbecue met mals vlees.
Ontdek hier de boerderijen waar je je letterlijk kan proeven van Oud-Raveldonk.

 

Vers van de boerderij, of op grote schaal gekweekt

Wist je dat ...?

 • Onze melkkoeien elk jaar 65 miljoen liter melk produceren? Dat is genoeg voor 130 miljoen kannetjes melk of 338 miljoen latte macchiatos.
 • De 770 000 legkippen in Oud-Raveldonk elk jaar 245 miljoen eieren leggen? Nooit een gebrek aan eitjes voor bij het ontbijt dus!
 • Je op onze velden erg veel maïs en bieten vindt?
 • We zo wat alle binnenlandse groenten- en fruitsoorten telen? De overige akkers worden ingenomen door aardappelplanten, grassen en granen.
 • 6 van onze collega's volledig biologisch werken?
 • In Oud-Raveldonk 6 hoeveproducenten actief zijn die hun producten lokaal vermarkten? De overige boerderijen voeden vele monden tot ver buiten onze streek. 

 

 

Wat we te bieden hebben

Verken Oud-Raveldonk

Ontdek hoe wij als boeren zorg dragen voor Oud-Raveldonk, onze thuis, waar het leven is, zoals het zou moeten zijn.

De natuur is hier prachtig, de mensen zijn vriendelijk en je vindt hier nog rust. De weidste uitzichten lopen naadloos over in magnifieke bossen. Je kan hier de natuur nog horen. Stilte wisselt zich af met het geroezemoes van dorpskernen. Het is een plezier om in zo'n mooie streek, elk op onze eigen manier, ons beste beentje voor te zetten:

 • om voldoende, gezonde voeding te produceren voor de inwoners van onze gemeenten en ver daarbuiten;
 • om werkgelegenheid te bieden op onze eigen bedrijven én die van anderen;
 • om zorg te dragen voor de prachtige natuur die onze thuis werkelijk uniek maakt.

In Oud-Raveldonk beleef je hoe landbouw en omgeving volledig met elkaar verweven zijn.

Klik op de blokken voor meer info.

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

 • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
 • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
 • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
 • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.