×

Landbouwbedrijf Moonen

De boerderij van Bart en Astrid is een echt familiebedrijf waar passie voor landbouw centraal staat. En dit al drie generaties lang.

Ons bedrijf telt 150 koeien. Deze worden 3 maal per dag gemolken. De melk gaat naar een coöperatie, maar is ook hier te koop! Ook onze koeien hebben recht op bevallingsverlof. Zes tot acht weken voor ze moeten kalven, hoeven ze geen melk meer te geven. Het voeder voor onze koeien telen we bijna volledig zelf: maïs, gras en bieten; enkel krachtvoer kopen we als ‘lekker snoepje’ aan om het rantsoen te optimaliseren.

Kijkboerderijen zijn belangrijk voor de landbouw én de maatschappij. Kinderen en jongeren kunnen hier kennis maken met het boerderijleven. Op ons melkveebedrijf ontvangen we graag jong en oud. Voor ouderen is dit vaak een mooie herinnering aan het boerderijleven vroeger. Voor jongeren gaat er meestal een nieuwe wereld open.

Contactgegevens

Turnhoutseweg 4
2381  Weelde

014 65 53 74
0473 20 32 23
bart.moonen@belgacom.net
Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.