×

Vleeshoeve

Onze familie runt een gemengd bedrijf sinds 1952. Nelles Bayens erfde zijn passie van zijn vader Frans Bayens. In 2009 werd samen met schoonzoon Kris van Nijlen een nieuwe, eigen hoeveslagerij geopend: “De Vleeshoeve”.

Ons doel is om ons eigen vlees rechtstreeks aan de consument te verkopen, zodat we er zeker van zijn dat de consument een kwaliteitsproduct krijgt voor een eerlijke prijs. Daarom beheren we ook het volledige productieproces.

Onze runderen zijn van het Belgisch witblauw ras. Dit ras staat gelijk aan kwaliteitsvlees: mals, sappig, uniek van smaak en mooi rood. Het is ook het gezondste rundsvlees, met gemiddeld 5% minder vet dan andere rassen en veel eiwitten, vitamines, ijzer en zink. Eenmaal van dit stukje vlees geproefd, wordt het snel een vast waarde.

De kippen op onze boerderij zijn vleeskippen. Ze worden als kuiken naar ons toegebracht en verzorgd in grote, lekker warme stallen waar ze vrij kunnen rondlopen. Ook kip is een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen.

Het voeder voor onze dieren wordt geteeld op de omliggende gronden vlakbij het bedrijf. Het grootste gedeelte bestaat uit grasland. Hier kunnen de koeien in de lente en de zomer lekker vrij rond grazen. Een ander deel van het grasland wordt in de zomer gemaaid en ingekuild als voeder voor de herfst en de winter. De overige stukken land worden gebruikt voor het zaaien van maïs, dat wordt gehakseld en ingekuild en ook als voedsel dient wanneer de koeien op stal staan.

We verkopen ons vlees net zoals bij de gewone slager: handige porties die bij elk gezin op tafel passen. Daarnaast hebben we ook grotere pakketten en andere acties die u kan terugvinden op onze website: www.vleeshoeve.be

Ons assortiment bestaat uit rundvlees en kippenvlees van onze eigen boerderij, aangevuld met varkensvlees. Onzen dieren worden in het slachthuis reglementair geslacht en onderworpen aan grondige controles. Nadien halen we het geslachte vlees terug op met onze eigen, gekoelde camionette en wordt het verder verwerkt door Kris tot allerlei lekkers.

Wij maken niet alleen uw dagelijkse biefstuk -, kipfilet en andere varianten, maar ook lekkere charcuterie. In aanloop naar de feestdagen kan u bij ons bovendien terecht voor een mooie gourmet-of fondueschotel, of voor een lekker stukje rosbief. In de zomermaanden staat er altijd een assortiment voor op uw BBQ bij ons klaar. Het hele jaar door genieten van een (h)eerlijk stukje vlees dus!

Contactgegevens

Maarle 38
2382  Ravels-Poppel

info@vleeshoeve.be

Afbeeldingen

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.