×

Tuinbouwbedrijf Renders

Paul startte het tuinbouwbedrijf in 1898 met de teelt van augurken, maar schakelde al snel over op aardbeien in open lucht en serres. We verkopen de klassieke Elsanta aardbeien in onze automaten. Het gros van onze oogst vertrekt naar de veiling in Hoogstraten.

Door spreiding van de aanplant en afrijping en door teelt onder plastiek hebben we van april tot oktober verse aardbeien. Het voorjaar blijft wel ons topseizoen. Een mix van goede voeding en voldoende water zorgen voor lekkere aardbeien op een termijn van acht weken tussen aanplant en oogst. In het seizoen start onze werkdag om 6u ’s ochtends met de pluk en eindigt ’s avonds met een rit naar de veiling. Tijdens piekperiodes werken er een 6-tal seizoensarbeiders op ons bedrijf.

De vrouw van Paul startte met het kweken van typische Thaise groenten, zoals Thaise aubergines, pepers, pompoenen en kruiden. De groenten zijn gegeerd bij liefhebbers van de Thaise keuken.

Contactgegevens

Hoge Beemdstraat 12
2360  Oud-Turnhout

014 43 66 35
renders.paul@skynet.be
Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.