×

Mulders Blauwe bessen

Ons familiebedrijf Mulders teelt al 3 generaties lang verse tomaten. In 2016 zijn we gestart met blauwe bessen. Dagvers te koop in onze automaten en in supermarkten onder het merk Hoogstraten Berries. De blauwe bes geeft tijdens de bloei in april en mei een sierlijke, opvallende wit-roze bloem. Ons bedrijf zet hommels in voor een natuurlijke bestuiving van de bloemen. De blauwe bes groeit aan struiken die 1,5 à 2m hoog worden. De blauwe bes wordt wel eens verward met de bosbes, maar heeft een grotere vrucht en wit in plaats van rood vruchtvlees. Wij plukken al onze blauwe bessen met de hand. Zo behouden ze hun donslaag. Het dons toont namelijk aan dat de blauwe bessen kraakvers zijn.

De consumptie van blauwe bessen in België is de afgelopen jaren enorm gestegen. Het is dan ook een zeer gezond product waar we helemaal achter staan. Je kunt blauwe bessen heerlijk uit de hand eten of verwerken in jam, compote, vruchtensap op smoothie. Verwerk ze ook eens in heerlijk zelfgemaakte (fruit)salades, taarten of muffins.

Contactgegevens

Aarledijk 83
2382  Poppel

014 65 87 42
0495 87 53 79
Gert@kwekerijmulders.be
Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.