×

landbouwbedrijf Peter Blockx

Landbouwer Peter nam in 1989 het melkveebedrijf van zijn ouders over. De boerderij is een vader-zoonbedrijf waar passie voor landbouw centraal staat. Ons bedrijf telt een 300-tal melkkoeien die iedere dag 2 maal gemolken worden. Bijna elke dag wordt een nieuw kalfje geboren. Onze koeien eten gevarieerd en gezond: zelf geteeld gras en maïs, bietenpulp en krachtvoer als lekker snoepje. We leggen onze koeien extra in de watten zodat ze het goed hebben en lekkere melk produceren. Ze kunnen rusten in een zachte ligbox en krijgen voldoende social time.

Kijkboerderijen zijn de etalages van de landbouw. Ze laten kinderen en jongeren kennismaken met de landbouwsector, de boerderij en het boerderijleven. Op ons landbouwbedrijf organiseren we bezoeken voor lagere scholen. Zo beleven kinderen de boerderij en het platteland.

Contactgegevens

Neerstraat 51
2370  Arendonk

0470 52 39 18
Blockx_Wouters@hotmail.com
Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.