×

Biologische pluimveebedrijf Dries

Ons biologisch pluimveebedrijf telt ongeveer 5000 kippen met een uitloop van ruimt 2 ha grasland. Je kan hier elke dag verse eieren kopen. Hier kies je voor bio: een gezond ei, duurzaam en diervriendelijk geproduceerd. De kippen hebben voldoende plaats om te scharrelen en brengen veel tijd door in de frisse buitenlucht

Onze kippen leggen bijna elke dag een ei. Meestal doen ze dat ’s morgens in de legnesten. Gelukkig helpen transportbanden een beetje bij het rapen en inpakken. Om lekkere eitjes te kunnen leggen, krijgen onze kippen voldoende gevarieerd voer, zoals maïs, tarwe, luzerne, haver en erwten. Een deel daarvan telen we zelf. Om verveling en verenpikken tegen te gaan, wordt elke dag graan bij gestrooid. Onze kippen krijgen bovendien luzerne en pikstenen strooien à volonté.

De aanplant van (fruit)bomen in het kader van Agro-forestry verschaft onze kippen schaduw. Dat laat hen toe nog meer te genieten van een stofbad en het scharrelen. En dat proef je aan de eieren!

Contactgegevens

Weeldestraat 176
2381  Weelde

014 65 50 22
Jef.dries@telenet.be
Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.