×

Asperges Nooyens

Tuinbouwbedrijf Nooyens is een echt familiebedrijf waar de passie voor tuinbouw centraal staat. Drie generaties lang zijn we al actief. We telen asperges in serre en in volle grond. Asperges uit de serre hebben een zachtere smaak dan het witte goud uit volle grond.

Asperges zijn een arbeidsintensieve teelt. De oogst blijft handwerk waarvoor meer dan 35 paar handen nodig zijn. Bij het sorteren verlichten ultramoderne machines het werk.
Als de asperges van het veld komen, worden ze eerst ondergedompeld in koud water. Dat voorkomt blauw-verkleuring. Ons witte goud gaat na sortering onmiddellijk naar lokale verkoop, supermarkten en de Mechelse veiling.
In de zomer is het voor ons wat rustiger. We laten asperges dan doorgroeien in het veld om nieuwe energie op te doen voor het volgend jaar.

Niet alleen de soort asperge bepaalt de smaak, maar ook hoe ze geteeld wordt en de grond. De zachte Kempense zandgrond is ideaal voor asperges.

Contactgegevens

Tulderheyde 6
2380  Poppel

014 65 77 04
Asperges.nooyens@gmail.com
Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.