×

Erik Laeremans

Het gebied Oud-Raveldonk is uniek in Vlaanderen. Niet alleen vanwege de fictieve naam, maar ook omdat de natuur er prachtig is, de mensen er vriendelijk zijn en je er nog echt rust kan vinden. Ook ik lever met mijn kleinschalig varkensbedrijf graag een bijdrage aan dit fijne leven, het leven zoals "het zou moeten zijn".

De maatschappelijke tendens in de voedingssector richt zich vooral op massaproductie met hybride rassen, efficiƫntie en prijs. Mijn focus ligt daarentegen op de productie van een varken dat de basis brengt voor echt, smakelijk, vlees bij de slager. Daarom kweek ik mijn eigen varken op basis van oude Belgische rassen, gevoederd met lokaal geproduceerde voeders, in stallen voorzien van het nodige comfort zoals ventilatie, verwarming en zelfs speelgoed.

Ik ben ervan overtuigd dat deze lokale productie, welke met een hoge graad van voedselveiligheid gerealiseerd wordt, het beste is, en vooral... zoals het leven zou moeten zijn.

Contactgegevens

Broekstraat 6
2380  Ravels

eriklaeremans@hotmail.com
Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oud-raveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Word ook zeker lid van onze Facebookgroep. Daar ontmoet je de boeren uit Oud-Raveldonk en kan je hen al je vragen stellen.

Koplopers ARO is een project van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk.

Met steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.