×

Op smaak geplukt

Meer dan 68 voetbalvelden vol appelbomen, stel het je eens voor. Het valt bijna niet te vatten, maar deze zoete boomgaarden beslaan wel heel wat ruimte in Oud-Raveldonk.

De appels van de ene teler komen aan een mooie prijs bij het grootwarenhuis te liggen. De andere landbouwer kiest er dan weer voor om ze lokaal te verdelen. Gunter van Appelen Roes is één van die laatste. Omdat hij zijn appelen in zijn eigen hoevewinkel verkoopt en ze zelf tot sap verwerkt, staat de smaak centraal. Daarom plukt zijn team het fruit wanneer het op de top van zijn smaak is en niet wanneer het hen het beste uitkomt. Dat houdt in dat niet alle appels op hetzelfde moment geplukt worden, zelfs niet als ze naast elkaar hangen. Dat is intensiever, vergt extra aandacht van de plukker, en vereist meer vakkennis van de teler. En daarom betaal je er ook net wat meer voor.

Jij hebt de luxe om te kiezen: de snelle, prijsvriendelijke appel in het grootwarenhuis, of de ongeëvenaarde smaak van de lokale producent. Waar je voorkeur ook naar uitgaat. Kwaliteit krijg je sowieso.

Afbeeldingen bij dit item

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.