×

Ontdek de Gestalten

In Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout staan een aantal opvallende stalcontouren als blikvangers in het landschap: de Gestalen. Met deze landschapskunst tonen we de verbondenheid tussen ons werk als land- en tuinbouwers, het landschap en het leven in deze streek.

De basis de Gestalten is een eenvoudige, krachtige en herkenbare figuur: een stalen contour in de vorm van een typische stal, als symbool voor de landbouw. Die contouren staan op elke locatie in een verschillende composities, inspelend op de context en het landschap van elke plek. De opvallende gele kleur steekt mooi af tegen het landschap en verwijst naar de kleur van landbouwgebied op het gewestplan. De Gestalten geven een mooie doorkijk op het achterliggende landschap, dat mee wisselt met het weer en de seizoenen – net zoals wij in ons dagelijkse leven als landbouwer moeten doen.

De Gestalten vind je op volgende locaties

 1. Arendonk – De Lusthoven ter hoogte van Tafelberg
 2. Ravels – Polderstraat ter hoogte van picknickplaats Mosdijk
 3. Oud-Turnhout: De Laks – ter hoogte van Burcht Hertog Jan

We laten jullie graag mee genieten van het mooie landschap van Oud-Raveldonk met een fietstocht die jullie langs de kunstwerken leidt.

 

 

LANCEEREVENT met feestprogramma - doorlopend van 13u tot 17u

Op 24 juni vieren we feest en laten we jullie graag deze blikvangers ontdekken. We maakten een afwisselend programma met naast de fietstocht (34 km) ook leuke activiteiten op elke locatie. Kom, ontdek en vier mee!

Fiets langs de Gestalen en laat je betoveren door het mooie landschap in Oud-Raveldonk. Vertrekken kan aan elke locatie en ter plaatse is de fietsroute beschikbaar.

Tijdens ons openingsfeest kun je bij elk van de Gestalte:

 • Een gratis drankje krijgen met lekker, lokaal gemaakt sap
 • Lekkers uit Oud-Raveldonk proeven – vers van het veld
 • Met het hele gezin klompjesgolf spelen – krijg jij de bal door onze mini-Gestalte?

Daarnaast hebben we op elke locatie nog meer leuks in petto voor jong en oud:

 • In Oud-Turnhout leer je op onze expo in de kiosk meer over hoe de landschapskunst tot stand kwamen
 • In Ravels leer je enkele Oud-Raveldonkenaren kennen die je met plezier laten proeven van het lekkers dat onze streek te bieden heeft. Of stap op de huifkartocht voor een tochtje langs de Gestalte en breng een bezoek aan het melkveebedrijf van Paul & Wendy (Bosstraat 3)
 • In Arendonk dagen we de zintuigen uit met muziek en fotografie. De sympathieke buren van Talander zorgen voor lokaal lekkers

Wie zich graag volledig laat onderdompelen in het landbouwverhaal, kan meegaan met de huifkartochtjes. Startplek is aan voetbalclub FC Unitas – Broekstraat in Ravels-Eel. Parking voor wagens is voorzien op het grasveld.

De huifkartochtjes starten om 13u uur. Het tochtje brengt jou langs de Gestalte en een melkveebedrijf. Stap af bij het bedrijf van Paul en Wendy die jullie rondleiden op hun boerderij en vertellen graag hoe ze elke dag met passie klaar staan voor hun dieren en zorg dragen voor de open ruimte.

 

(Foto's: Vincke – De Vidts)
 

Afbeeldingen bij dit item

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

 • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
 • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
 • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
 • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.