×

Ontdek de Gestalten

In Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout staan een aantal opvallende stalcontouren als blikvangers in het landschap: de Gestalen. Met deze landschapskunst tonen we de verbondenheid tussen ons werk als land- en tuinbouwers, het landschap en het leven in deze streek.

De basis de Gestalten is een eenvoudige, krachtige en herkenbare figuur: een stalen contour in de vorm van een typische stal, als symbool voor de landbouw. Die contouren staan op elke locatie in een verschillende composities, inspelend op de context en het landschap van elke plek. De opvallende gele kleur steekt mooi af tegen het landschap en verwijst naar de kleur van landbouwgebied op het gewestplan. De Gestalten geven een mooie doorkijk op het achterliggende landschap, dat mee wisselt met het weer en de seizoenen – net zoals wij in ons dagelijkse leven als landbouwer moeten doen.

De Gestalten vind je op volgende locaties

  1. Arendonk – De Lusthoven ter hoogte van Tafelberg
  2. Ravels – Polderstraat ter hoogte van picknickplaats Mosdijk
  3. Oud-Turnhout: De Laks – ter hoogte van Burcht Hertog Jan

We laten jullie graag mee genieten van het mooie landschap van Oud-Raveldonk met een fietstocht die jullie langs de kunstwerken leidt.

 

(Foto's: Vincke – De Vidts)
 

Afbeeldingen bij dit item

Social

Hoe beleef jij Oud-Raveldonk?

  • Plaats je foto's en video's op Facebook of Instagram, en toon de pracht van onze landelijke streek.
  • Voeg steeds de hashtag #oudraveldonk toe aan je posts. Wie weet verschijnen je beelden dan hier op deze website.
  • Geen social media? Stuur alles dan gewoon rechtstreeks aan ons door.
  • Volg ons op Facebook. Daar zie je wat er gebeurd in Oud-Raveldonk. Of schrijf je daar in op onze facebookgroep en ontmoet er boeren en buren uit Oud-Raveldonk.

Koplopers ARO en In het oog in het hart, eyecatchers Oud-Raveldonk zijn projecten van RURANT, provincie Antwerpen en de gemeenten Ravels, Oud-Turnhout en Arendonk. 

Met steun van het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.